poniedziałek, 18 lutego 2013

Fruit- i vegmotywacje


Wciągnęłam się w temat MINIMUM 3 porcji warzyw i owoców dziennie:)
 Zaczęłam przeszukiwać Internet w poszukiwaniu wiedzy na ten temat, a także sposobu niebanalnego podawania tychże. Niebanalnego, ponieważ wiadomo, że im ciekawiej podane jedzonko, tym większa ochota na nie. Czy będę miała ochotę na codziennie przez 40 dni jeść zwykłe, jabłko? Może tak, może nie.
Ale już na przykład podane z jogurtem i orzechami włoskimi, jak tu:


Ślinka cieknieJ

Albo na przykład jabłko+cynamon+rukola?
 
 


No więc postanowiłam poszukać takich fruitinspiracji i veginspiracji – proste, ale atrakcyjne i apetyczne sposoby na podanie owoców i warzyw. Generalnie chodziło mi o produkty raczej nie przetworzone i bez zbędnych dodatków. 
Oto rezultaty:
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Nie macie ochoty biec od razu do warzywniaka?!?! :) :) :)

10 komentarzy:

  1. Mam ochotę na lato, bo na razie takie cuda to tylko jakieś dziwy z marketu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj, to prawda, co owoce sezonowe, to sezonowe, ale póki co też jakoś trzeba sobie radzić :)

      Usuń
  2. uwielbiam cynamon zawsze dodaje go do owsianki z jabłkiem; nic wiecej nie potrzeba, pycha:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Popatrz, a ja jakoś o tym nie pomyślałam! A uwielbiam np. kawę z cynamonem:)

      Usuń
  3. boskie te owoce :)
    granoli jeszcze nie próbowałam, ale chyba spróbuję zrobić jak skończy mi się ta porcja musli :) Dzięki za dobry pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wspaniałości! wpisuję się do Twojego bloga!

    OdpowiedzUsuń
  5. Piekne, smakowite zdjecia:-) Ja tez nie zawsze mam ochote na jablko, wtedy dorzucam je do koktajlu i juz:-)Milego dnia!

    OdpowiedzUsuń
  6. Twój post jest Boski. Wpisuje się , i będę zaglądać jak tylko będę miała czas:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Rukola, jabłko, cynamon - to brzmi pysznie! Jakby to jeszcze zmiksować, hmmm, może wyjść cudowny, zielony koktajl!

    Bardzo przyjemnie czyta się o Twoich zmaganiach!

    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń